06/03/2023

El 8-M torna a reclamar el final de la discriminació laboral i salarial i la violència masclista

Calafell convoca un mes d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Calafell s’ha sumat al manifest de les entitats municipalistes de Catalunya sobre el 8-M, Dia Internacional de les Dones. Un document que torna a posar en el seu punt de mira la discriminació laboral i salarial que pateixen les dones i la xacra de la violència masclista.

El manifest municipalista reconeix el paper de tantes dones que ens han precedit i que “van desplegar els fonaments d’una transformació eficaç per millorar les nostres vides en clau d’oportunitats, de drets, de recursos, d’inclusió civilitzatòria”.  Però, en contrast, recorda la necessitat, encara, de la lluita pels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia vers les dones.

Afegeix el document: “Perquè malgrat els avenços aconseguits en les últimes dècades, encara el 95% de les persones que redueixen la seva jornada de treball per cura d’un tercer són dones; encara la bretxa salarial entre homes i dones al nostre país se situa en el 20,9%; encara l’any 2022 van ser assassinades 49 dones a mans de les seves parelles o exparelles i van créixer les denúncies per violència de gènere i per agressió sexual”.

El text complet del manifest està disponible als espais web i xarxes socials de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, així com als d’ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Amb motiu d’aquest 8 de març, Calafell ha convocat un mes d’activitats per sumar-se al 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Aquesta programació és 100% presencial i ja no hi ha cap de les restriccions sanitàries que s’han hagut d’aplicar els darrers anys. Alguna de les activitats, com el taller de defensa personal femenina, es prolongarà fins a finals del mes de maig.

L’acte central serà el mateix 8 de març, a les 19 hores, amb una concentració ciutadana reivindicativa pels drets de les dones al Centre Cívic Montse Civit, al Port de Segur de Calafell. L’agenda completa de les activitats està disponible a l’agenda de la web de l’Ajuntament.

I amb motiu del 8-M, el departament de Treball de l’Ajuntament de Calafell ha elaborat un seguit de videoentrevistes a dones autònomes, empresàries i emprenedores del municipi. Les protagonistes expliquen la seva trajectòria i experiència en el seu àmbit professional per animar altres dones a dur a terme els seus projetes. Aquest conitngut podrà trobar-se a les xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter) de @calafelltreball. S’hi publicaran dues entrevistes diàries entre el 6 i l’11 de març.