23/09/2022

Les escoles bressol municipals freguen la plena ocupació

Els canvis organitzatius i les millores dels centres han estat clau per aquest resultat

Les escoles bressol municipals han començat el curs 2022-2023 fregant la plena ocupació. Els canvis introduïts en l’organització i funcionament dels centres i les millores que s’hi han fet des que el servei va ser municipalitzat de nou, són les principals causes d’aquest gran resultat.

No queden pràcticament places, ni tan sol a centres com “El Petit Príncep”, a Calafell Parc, que, històricament, no havia aconseguit mai aixecar el vol i va arribar a estar tancat uns anys. “I que les llars d’infants estiguin plenes és una gran notícia, perquè és quan l’important cost econòmic que tenen, un milió d’euros cada any, queda justificat pel benefici social que generen”, diu l’alcalde, Ramon Ferré.

La rotació de personal i equips directius entre les diferents escoles bressol ha aportat “frescor i noves idees als respectius projectes educatius”, afegeix Ferré, que explica també que “els canvis organitzatius són una de les claus dels resultats que han arribat aquest inici de curs”.

Durant el curs passat i l’estiu, l’Ajuntament, mitjançant l’empresa municipal CEMSSA, encarregada de la gestió dels centres, hi ha fet una inversió superior a 80.000 euros. Aquest import s’ha destinat a la millora de patis, la creació de zones d’ombra i la renovació del mobiliari i els jocs.

“Aquestes millores aporten molt en termes mediambientals i de sostenibilitat, però també permeten recuperar formes de joc tradicionals”, subratlla l’alcalde.

El curs 2022-2023 és també el de la implantació de la gratuïtat de l’escolarització dels infants de 2 anys. “Segur que també ha contribuït a l’èxit de matriculació, tot i que en aquesta edat l'ocupació ja era molt alta”, diu Ferré.

L’alcalde conclou: “A la llarga haurem de pensar a crear noves llars d’infants, o a buscar espais alternatius. De moment hem de veure com funciona la gratuïtat de P2 enguany i l’evolució demogràfica general del municipi, i amb més informació prendre alguna decisió”.