25/04/2018

L’Ajuntament adjudica les obres del primer pla de voreres de Segur de Calafell

304 actuacions de reparació, reconstrucció i nova construcció a 65 carrers del nucli

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres del primer pla de voreres que realitzarà al nucli de Segur. Aquest pla preveu 304 actuacions de reparació, reconstrucció i fins i tot nova construcció, que es faran a 65 carrers siguats a la part alta i central del nucli, en la franja que va des de la carretera a l’autopista.

La licitació estava repartida en dos lots, repartits aproximadament en dues meitats. El primer lot ha recaigut en l’empresa GICSA, que se l’ha adjudicat per 819.571,68 euros, i amb una oferta de millores per valor de 190.786 euros. El lot número 2 l’ha guanyat Rubatec, per un preu final de 647.548,45 euros, a més d’oferir millores per import de 110.015,50 euros. La rebaixa aconseguida durant la subhasta de les obres servirà per finançar altres obres de millora de la via pública. Les obres començaran en breu i haurien d’estar acabades enguany mateix.

La zona on s’executarà aquest primer pla de voreres s’ha prioritzat perquè té un nivell de desperfectes i una precaritat de manteniment històrics. “No és que no hi hagi problemes de voeres i de carrers a altres nuclis, però a aquest sector de Segur la situació és peremptòria. En molts casos no s’hi ha fet mai res”, explica el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín.

Els 304 trams on s’actuarà estan a 65 carrers. Els següents: Doctor Trueta, Ferradura, Avinguda França, Albània, Bèlgica, Luxemburg, Xipre, Portugal, Noruega, Núria, Andorra, Ronda Sant Miquel, Retomb, Camí Alt, de la Sal, Circumvalació, Cúspide, Santa Agnès, Joan Maragall, Patagònia, Passatge de Patagònia, Avinguda d'Espanya, Mèxic, Xile, Costa Rica, Panamà, Sant Rafael, Irlanda, Sud-Estònia, Àustria, Anglaterra, Comte Gómez d'Orbaneja, Eslovènia, Hongria, Romania, Repòs, Lituània, Txecoslovàquia, Polònia, Bulgària, Palestina, Illes Filipines, Atlàntic, Pacífic, Estats Units, Canadà, Alaska, Guaianes, Turquia, Cantàbric, Alemanya, Garrigues, Bolívia, Brasil, Salvador, Veneçuela, Colòmbia, Antilles, Perú, Argentina, Hondures, Uruguai, de la Pau i Val d'Aran.

Segon pla de voreres

Després d’aquest primer pla de voreres, l’Ajuntament n’està preparant un segon, també al nucli de Segur. Representarà una inversió de prop d’un milió d’euros i es tirarà endavant als carrers de Segur Platja, on el grau de desperfectes també és molt important. Al marge d’aquest segon pla queda la reparació de la vorera nord del Passeig Marítim, que té un projecte i una inversió separada. L’obra, que afectarà a prop d’un quilòmetre de vorera, ha de completar la reparació d’un tram amb importants despefectes causats per l’arbrat i el mal estat de les conduccions soterrànies d’aigua i clavegueram. El pressupost és de 1.656.362,71 euros.