09/10/2023

La Policia local de Calafell ha fet 25 desocupacions en calent en el que portem de 2023

A més, els Mossos, amb la col·laboració del cos local, executen una mitjana mensual de 8 desocupacions ordenades pels jutges

La Policia local de Calafell ha realitzat 25 desocupacions en calent en el que portem de l’any 2023. Són els desallotjaments que poden fer-se en les primeres hores de l’ocupació o quan el fet està en fase de temptativa. L’avís del veïnat ha estat clau per a poder actuar i, per això, l’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana.

Les desocupacions en calent a Calafell són una dada molt remarcable, si les compara amb la d’altres municipis. També amb ciutats més grans, en relació al respectiu nombre habitants. Per exemple, en aquest mateix període a una ciutat com Sabadell s’han fet el doble de desocupacions en calent, però la seva població és set vegades més gran.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Casellas, explica: “La Policia local és el cos de seguretat més proper i quan es produeix una situació d’aquest tipus som els que actuem de forma directa”.

A més, cada mes s’executa una mitjana de 8 desocupacions ordenades pels jutges. En aquest cas, afegeix Casellas, “les competències són dels Mossos, però nosaltres hi col·laborem, perquè estem compromesos a fons en la lluita contra les ocupacions il·legals”.

“És la mateixa col·laboració que prestem a tots els cossos policials quan s’actua contra plantacions de marihuana, de la modalitat de conreu en interiors, que es troben gairebé sempre en habitatges ocupats”, diu també el regidor. En aquest sentit, durant aquest 2023, al municipi al municipi s’ha desmantellat prop ja d’una desena de plantacions.