22/09/2023

El nou parc de Mas Mel de Calafell serà el més gran del municipi i tindrà 11.000 exemplars d’arbres, arbusts i plantes

Les obres, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, ja han començat i s’allargaran més d’un any

El nou parc urbà de Mas Mel ja comença a fer-se realitat. Aquesta setmana han començat les obres i treballs per a la seva creació Serà una zona verda de 22.000 metres quadrats, que actualment són un prat abandonat. Serà un gran pulmó en un espai central i accessible del municipi, de fet el parc més gran que hi haurà, ja que supera el Parc de la Sínia, que és actualment el que ocupa més superfície.

Una idea del volum d’aquesta actuació és s’hi plantaran 11.000 exemplars d’arbres, arbusts i plantes diverses. Però el més important no és aquesta xifra, sinó el conjunt del projecte. “És una iniciativa global que toca tots els aspectes de sostenibilitat que ha de tenir un parc actual en el nostre entorn, i que inclou també la gestió natural de les aigües de pluja per prevenir la inundabilitat i un projecte pedagògic per a divulgar els valors de la natura”, explica el regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament, Aron Marcos.

El parc es fa en un terreny, de propietat municipal, situat entre els carrers Terra de Dalt, Terral de Baix i de l’Est. El projecte té un import d’1.632.210,63 euros. Té el seu orígen en la participació ciutadana. Concretament, en els pressupostos participatius que organitza cada any l’Ajuntament. En la convocatòria relativa a l’any 2020, aquest parc va ser la proposta més votada. I en la de l’any següent, 2021, va repetir victòria, copant el total dels diners posats llavors a votació popular.

L’Ajuntament ha completat aquelles xifres fins arribar al pressupost final, per tal de poder fer una actuació completa, en la totalitat del terreny. Els treballs es faran en dues fases i s’allargaran més d’un any. Les feines sobre el terreny acabaran a principis de l’estiu vinent. Però caldrà esperar a la tardor següent per fer la plantació de vegetació.