27/12/2023

Calafell prorrogarà temporalment la tarifa de resident a la zona blava

Per poder estudiar quina alternativa pot aplicar a aquesta figura, que ha de desaparèixer arran de sentències judicials

L’Ajuntament de Calafell prorrogarà durant algun temps la tarifa de resident a la zona blava d’estacionament regulat. El ple municipal ha estimat una al·legació a les ordenances per al 2024, que preveien la desaparició d’aquesta tarifa, més econòmica que la general, arran de sentències judicials que prohibeixen “discriminar” entre usuaris. La pròrroga servirà per a poder estudiar alguna alternativa, com podria ser l’ampliació de l’actual zona taronja o la creació d’una zona verda per al veïnat.

En principi, la intenció és tenir resolta aquesta situació, amb una nova fórmula, per a l’1 de juny de 2024.

Segon ha explicat el tinent d’alcalde de Mobilitat, Miguel Ángel Perín, “les resolucions judicials no són de casos del nostre municipi, però sí d’aplicació general. Per això, a les ordenances de l’any que ve el descompte per a residents desapareixia”.

Perín, tanmateix, afegeix: “L’al·legació presentada per un ciutadà ens ha fet veure que podem ajornar la mesura uns mesos i, mentrestant, estudiar alguna altra fórmula que permeti que els residents al municipi continuin gaudint d’un descompte”.

“Les zones verdes, per exemple, funcionen sense problemes a ciutats com Barcelona, amb preus reduïts per al veïnat. Hem de veure quina fórmula pot funcionar millor a un municipi amb grans diferències de demanda d’aparcament segons l’època de l’any. La creació d’una zona taronja, fa uns pocs anys, ha estat molt positiva”, ha dit també Perín.

La tarifa de resident als parquímetres, com l’entrada gratuïta als museus locals i altres descomptes, és una mesura amb prop de dues dècades d’història. Es van crear amb la filosofia d’un “premi” o agraïment a les persones que estan empadronades, fet que permet al municipi reclamar serveis adientment dimensionats demogràficament i aconseguir més aportacions econòmiques d’altres administracions, que es calculen per la població de dret.