23/06/2022

Calafell aprova el pla local LGBTI+ per al període 2022-2025

El document traça les polítiques públiques adreçades a aquest col·lectiu i a la població en general

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat el pla local LGBTI+ per al període 2022-2025. És un document estratègic de planificació i execució que estableix la visió, les polítiques i les accions municipals adreçades al col·lectiu LGBTI+ i a la població en general, amb una durada de quatre anys.

Segons explica la presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, Isabel Bou Bayona, “aquest pla local respon a la necessitat de materialitzar una sèrie de polítiques públiques en diversitat sexual, afectiva i de gènere a Calafell”.

La regidora afegeix: “Es tracta d’aconseguir que lesbianes, gais, transsexuals-transgènere, bisexuals i intersexuals, que viuen i estimen a Calafell, disposin i gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de la ciutadania, i que visquin emparades pels principis d’igualtat i no-discriminació i, per tant, lliures de sexisme, intolerància i violències”.

El pla també busca la participació de tota la població del municipi. L’Ajuntament vol que tingui al seu abast activitat formatives i informatives que facin créixer la tolerància i la integració total del col·lectiu LGBTI+. I assolir, per tant, la desaparició de la LGTBI+fòbia.

L’elaboració del pla va posar-se en marxa a inicis de 2021 i ha inclòs un procés participatiu, amb una diagnosi sobre les dimensions i necessitats del col·lectiu LGBTI+ de Calafell. En els treballs de redacció hi han intervingut diferents àrees tècniques de l’Ajuntament, entitats i associacions locals, la comunitat LGBTI+, els grups polítics municipals i la ciutadania que hi ha volgut participar.

Els tres objectius principals del pla són aquests:

  • Situar les diversitats sexuals i de gènere com a dret fonamental i com a valor central de l’acció municipal.
  • Promoure l’eradicació de l’LGBTI-fòbia a través d’accions de prevenció en els diferents àmbits d’actuació municipal.
  • Visibilitzar i garantir la participació de les persones LGBTI+ en la política local.


Isabel Bou Bayona destaca, finalment, que l’aprovació d’aquest pla és un fet històric per a Calafell. “És el primer pla al Baix Penedès i hem tornat a ser pioners, com ja vam ser-ho amb el pla local d’igualtat, aprovat l’any passat. I l’aprovació ha estat gairebé per unanimitat, amb una sola abstenció”, diu la regidora.

Més informació