20/08/2020

Adjudicades les obres de la cafeteria del Museu Casa Carlos Barral

Aposta per fer d’aquest equipament un espai més obert

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres d’adequació del magatzem del Museu Casa Carlos Barral, que es convertirà en una cafeteria que ajudi a dinamitzar l’equipament cultural. La creació d’aquest servei forma part de la renovació que s’està fent a la Casa Barral per convertir-la en un espai més obert.

L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Catalana d’Obres del Penedès SA, per un import de de 58.251,61 euros (IVA inclòs). La constructora ha ofert millores per valor de 2.420,76 euros. El contracte inclou la redacció del projecte executiu, a més de la realització de les obres. El termini és de 4 mesos.

El magatzem és un petit edifici situat al jardí de la Casa Barral, separat del cos principal i que dona al carrer Jaume Jané. La seva conversió en cafeteria fa palès, segons diu l’alcalde, Ramon Ferré, que “no estem davant d’una simple reformulació de la museïtzació de la casa sinó d’una aposta per fer-ne un espai més obert”.

Dins d’aquesta renovació, la planta baixa de la casa esdevindrà una sala d’exposicions, que exhibirà la col·lecció pictòrica de Barral. A més d’aquesta mostra permanent, podrà acollir exposicions temporals.

De la seva banda, la primera planta acollirà la part més museogràfica, en la línia d’explicar la transcendència de Barral en la literatura del segle XX. El nou projecte, que ja està adjudicat i en marxa, preveu recuperar alguns dels mobles originals, que havien estat retirats amb la museïtzació anterior. Això permetrà veure més fidelment com eren les diferents estances.