Art

Jornada: L’Art que Cura

26/11/2022

10:00-18:45

A partir de 5 €

Centre Cívic Montse Civit

Port Segur-Calafell, edifi G
43882 Segur de Calafell

Descobreix la força sanadora i transformadora dels processos artístics i creatius! La Fábrica de Piedra, Associació Cultural d’Escena Contemporània, en col·laboració amb IATBA, Institut d'Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona, presenten la 1a Jornada L'Art que Cura.

Informació i reserves per Whatsapp 633 343 115 o correu electrònic lafabricadepiedra@gmail.com

Aportació 15 € / residents Penedès 10 € / estudiants i jubilats 5 €.

Programa

10.00 - 10.30 h Art Comunitari

Taller d'expressió corporal impartit per Maria Stoyanova i acompanyat per Marta Canellas al cel·lo.

10.30-11.30 h Conferència Artteràpia Què és això?

Té alguna cosa a veure amb tirar sopa de tomàquet als Gira-sols de van Gogh? Impartit per Mónica Sorín. Parlarem sobre les funcions de l'art i sobre el paper de la vivència estètica en la construcció de qui som. Veurem alguns exemples d'això en el camp de l'educació o de la salut mental i física. Obrirem un diàleg amb els presents. I podrem després aprofundir en això, vivint-ho de manera personal i directa, en el taller que realitzarem a continuació.

12.00 -14.00 h Taller Vivencial

És possible la poesia en temps despullats de poesia? Imparteixen Mónica Sorín i Marta Canellas. Una dona sàvia va dir: en el lleig, la bellesa està plorant. Vivim temps lletjos. A partir del malestar, de la por i de la incertesa que travessen el nostre social, és possible construir alguna cosa que adquireixi sentit i bellesa, a través de la poesia, la pintura, la música?

14.00 - 16.00 h Descans

16.00 -17.30 h Presentació

“De la soga al fil de seda. Una història d'intimitat” de Sara García Parra: Res més lluny de romantitzar la depressió, desitjo explicar-vos com l'art m'ha permès transformar la vida que em succeeix. En aquests anys les teles, els fils, la pintura han anat formant el teixit d'una exposició sobre la intimitat que avui vull compartir.

“El niu del colibrí” de Mireia Castellá: Experiències d'art i institucionalització en salut mental

17.30 h Ruta - Performance de Sofía Hernández

Aquesta performance neix de la necessitat vital i urgent de compartir i conformar un ritu de pas. Ruta es construeix a partir d'un procés de transformació de vivències personals molt íntimes acuradament traduïdes en accions poètiques.

Direcció: María Stoyanova
Interpretació: Sofía Mercedes Hernández
Disseny d'il·luminació i escenografia: Sofía Mercedes Hernández, María Stoyanova i Toni Alonso

Jornada: L’Art que Cura